Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Önfejlesztés

A személyes fejlődés fontos része lehet az életednek. Minden kutatást meg kell tenned, hogy ne csüggedj el, vagy ne hagyd abba, ha nem a megfelelő módon éred el a céljaidat. Az alábbiakban felsorolt néhány tipp segít abban, hogy elkezdj azzá válni, aki lenni szeretnél.
 A lehetőségek kiaknázásának kitalálása!
 
A személyes fejlődés fontos része lehet az életednek. Minden kutatást meg kell tenned, hogy ne csüggedj el, vagy ne hagyd abba, ha nem a megfelelő módon éred el a céljaidat. Az alábbiakban felsorolt néhány tipp segít abban, hogy elkezdj azzá válni, aki lenni szeretnél.
 
Egy nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne okold magad, ha hibázol. Mindannyian emberek vagyunk, és mindannyian követünk el hibákat. Ha ostorozod magad, mert nem vagy tökéletes, soha nem leszel boldog. Ha megtanulsz együtt élni a hibákkal, sokkal boldogabb leszel.
 
Nagyszerű önsegítő tipp, hogy ne élj vissza az alkohollal, különösen, ha gyógyszereket szedsz. Az alkohol depresszív hatású, és megzavarhatja a szedett gyógyszerek hatását. Ha antidepresszánst szedsz, az alkoholfogyasztás mellékhatást eredményez, ami még depressziósabbá tesz.
 
Amikor a szorongás önsegítő folyamataival foglalkozol, fontos, hogy találj valamit, ami nyugodt és megnyugtató gondolatokat ad. Feloldó gondolatok nélkül a szorongás addig fokozódhat, amíg szorongásos rohamot nem kapsz. ezekkel a nyugodt és megnyugtató gondolatokkal lelassítod a szívedet és a szorongó gondolataidat.
 
Mindig igényesnek kell lenned. Ha a személyes fejlődés a célod, mindig pontosnak kell lenned. Ha magas elvárásokat támasztasz magaddal szemben, az valójában csak azt jelenti, hogy nagyon bízol a képességeidben. A precizitás minden egyes kis lépéssel, amit a céljaid felé teszel, közelebb visz a céljaidhoz.
 
Hogy csökkentsd a túlterheltség érzésének esélyét, a nagy feladatokat bontsd kisebb, kezelhető feladatokra. Ha képes leszel elvégezni a kisebb feladatokat, az a teljesítés érzését fogja adni, és az önbizalom-növelő hatás fel fogja éltetni az ambíciódat, hogy több feladatot is elvégezz. Ha a kis feladatokra összpontosítasz, csökkenti a stresszt, koncentrált maradsz, és pillanatok alatt teljesíted az eredeti célt.
 
Tervezz időt a személyes fejlődésére, hogy az ne vessz el a napi tevékenységek káoszában. Önmagad fejlesztése erőfeszítést és elkötelezettséget igényel, és a fejlesztési tevékenységekre szánt idő tudatos beosztása megadja a megérdemelt fontosságot. Akár rövid, akár hosszabb blokkokat tervezel, a lényeg, hogy a személyes fejlődésed dokumentált prioritássá tegyen.
 
Minden este csörgesd be a visszajárót egy perselybe. Pénzügyi problémákkal küzdesz? Legtöbbünk igen. Ha minden este összegyűjtjük a zsebpénzünket, és elrakjuk, elképesztő, milyen gyorsan felhalmozódik belőle egy szép vésztartalék. Amikor meg kell vennünk az orvos által felírt antibiotikumokat, a készpénztartalék megóv minket attól, hogy kölcsönbe verjük magunkat.
 
Tedd meg az első lépést. Dobd ki azokat az üres kartondobozokat a tárolóhelyedről, és ezzel helyet szabadítasz fel, hogy elkezdhesd a többit is rendszerezni.
 Adj le egy kilót, és valószínűleg többi is követi majd. A lényeg az, hogy egyszerűen csak kezdd el.
 
Az önsegítő siker egyik legfontosabb tippje, hogy kis célok kiválasztásával kezdd. Bármelyik életterületeden is próbálsz javítani, sokkal nehezebb lesz, ha megpróbálsz nekimenni a problémának. Inkább kezdj el olyan kis célokat kitűzni, amelyeket könnyen el tudsz érni, és ez motiválni fog a folytatásra.
 
 
 

<-- Vissza aÖnfejlesztés blog oldalra!