Szövegíró, blogger! Minden témában tőlem neked!

Milyen egy jó orvos Tolna megye

Milyen egy jó orvos?


Egy jó orvos nagy kincs, hiszen az egészségnél alig van fontosabb dolog a világon. Fontos azonban elgondolkodni azon, hogy hogyan válasszunk a legjobban, hogy hosszú időn keresztül nyugodtak legyünk a vizitek alkalmával.Felmerül a kérdés, hogy melyek azok az attribútumok, amelyekkel egy jó orvos fel van vértezve.

Komoly intelligenciát és motivációt igényel az orvosi egyetemre való felvétel. A folyamat során, melyben a diákból orvos lesz, még több olyan tulajdonságot fejlesztenek ki, amelyek arra szolgálnak, hogy sikeresek legyenek a saját szakterületükön. Ahhoz, hogy nagyszerű orvos legyél, természetesen kell a magas vizsgapontszám és az orvosi kifejezések ismerete is, hiszen ez számít a gyógyítás alapjának, azonban ez nem minden.

Kiemelt fontosságú például az, hogy egy orvos jó kommunikátor legyen. Jó hallgatónak lenni kritikus fontosságú ahhoz, hogy jó orvos legyen valakiből. Végtére is, a jó kommunikáció nem csak azért van, hogy barátságos legyen egy doktor a betegekkel. Ez is az egyik legfontosabb orvosi készség, mert segít az orvosoknak megérteni a betegek aggodalmait és megmagyarázni a diagnózist. „Válaszolniuk kell a kérdésekre világos nyelven, túl sok orvosi terminológia használata nélkül” - olvasható egy híres orvos, Dr. Lisa Doggett egyik értekezésében. „Őszintének kell lenni, de reményt is kell nyújtani, még akkor is, ha nehéz a helyzet. Segíteniük kell a betegeiket abban, hogy felhatalmazást kapjanak saját egészségük javítására!”

A jó doktorok továbbá részletekre figyelő egyének, alaposak és tudatosak. A gyerekeket fiatal kortól kezdve tanítják a szervezés gyakorlására, hogy sikeresek legyenek az iskolában. És jó okkal - nem lehet sikeres az orvostudomány az elme jelenléte és a részletekre való éberség nélkül. Az orvosnak meg kell győződnie arról, hogy betegei megkapják az ajánlott szűrővizsgálatokat, kérdéseket kell megválaszolni, továbbá kifejezetten cél, hogy a betegeknek világos cselekvési tervvel távozzanak, amikor elhagyják a rendelőt. Az elvégzett tesztek és eredmények közlése is létfontosságú, hiszen a páciensnek időben kell tudnia mindenről. Egy jó orvosnak empatikusnak is kell lennie.

Érdekes jelenség, hogy az orvosok végzettségével a betegek nem törődnek túlzottan, a bizalmat és a kompetenciát első kézből elfogadják. Ebből adódóan, egy másik fronton is fontos, hogy az orvosok nyugtatóan hassanak a betegekre, ez pedig nem más, mint az empátia. A pácienseknek azt kell érezni, hogy jó kezekben vannak, ezt pedig képes előidézni egy jó orvos. Szintén fontos erénye egy orvosnak az, ha kíváncsi. Egy adott problémával jelentkező páciens elmondja a rendelés alatt a tüneteket, az orvosban ez pedig kivált egy gondolat szálat, melyet a kiváló doktorok a lehető legjobban igyekeznek kibontani. Egy adott panasz és az arra felírt recept is működhet, hiszen az orvosok nagy rutinnal rendelkeznek, azonban nem baj, ha egy adott kérdéskört alaposan körbejárnak.

A jó orvosok mindent megtesznek a betegek szükségleteinek kielégítése érdekében. Függetlenül attól, hogy ez azt jelenti, hogy segítenek nekik eligazodni az egészségügyi rendszerben azáltal, hogy szakembereket keresnek, vagy megrendelik a szükséges orvosságokat, melyek nehezen elérhetők. Készen kell állniuk arra, hogy ezt a támogatást biztosítsák a pácienseknek. Ez magában foglalhatja a betegeknek a vényköteles gyógyszerek beszerzésében való segítségnyújtást, a sürgős időpont biztosítását, a betegsegítő programba való beiratkozást vagy a szükséges szolgáltatásokhoz, például a fizikoterápiához való könnyű hozzáférést. A legjobb orvosok hajlandóak plusz köröket futni pácienseik jóléte érdekében.

 

<-- Vissza aMilyen egy jó orvos Tolna megye blog oldalra!